Oppskrift har vært ønsket, på mine absolutte favoritt-julekaker. Skal bli!
200 gram margarin
200 gram sukker
1 eggeplomme
1 ss sirup
1/2 ts kanel
1 ts vaniljesukker
1 ts natron
ca. 5 dl hvetemel
Margarin og sukker røres hvitt, før resten av ingrediensene blandes. Elt deigen og del i cirka seks. Trill pølser og trykk dem ganske flate på steikeplate - for eksempel med en gaffel. Pensle med egg (kan bruke hviten som er igjen), ha på perlesukker og eventuelt hakka mandler. De skal stå i steikeovnen på 175 grader i omtrent ti minutter. Når de tas ut, er det viktig å huske på å skjære stengene på skrå mens de er varme - hvis ikke har du et problem :)
Dette bildet har jeg henta fra 2008-årgangen, kan ikke se at jeg tok noen bilder i fjor. Det blir ikke jul uten disse kakene, det er helt sikkert. Småkaker er et must!
4 kommentarer:
Åh, ja disse prøvde jeg meg jo på i fjor og det var kanskje de beste julekakene jeg har smakt. Er jo generelt ikke såå begeistret for søte kaker. Disse må jeg lage igjen i år!
De er driiiitgode! Det er ingen hemmelighet at jeg er veldig glad i kaker, og kanskje småkaker til jul spesielt. Som sagt, det blir virkelig ikke jul uten brune pinner :)
Yeah! Brune pinner-oppskriften! Yummy, gjett om det skal bakes! Tusen takk snille Mari
Det skulle da bare mangle, Shekira! Det må litt elting til for at deigen skal henge sammen, men hold ut - kakene blir superdupergode.
Lykke til, og fortell hvordan det gikk!
Legg inn en kommentar