tirsdag, desember 07, 2010

Brune pinner

Oppskrift har vært ønsket, på mine absolutte favoritt-julekaker. Skal bli!

200 gram margarin
200 gram sukker
1 eggeplomme
1 ss sirup
1/2 ts kanel
1 ts vaniljesukker
1 ts natron
ca. 5 dl hvetemel

Margarin og sukker røres hvitt, før resten av ingrediensene blandes. Elt deigen og del i cirka seks. Trill pølser og trykk dem ganske flate på steikeplate - for eksempel med en gaffel. Pensle med egg (kan bruke hviten som er igjen), ha på perlesukker og eventuelt hakka mandler. De skal stå i steikeovnen på 175 grader i omtrent ti minutter. Når de tas ut, er det viktig å huske på å skjære stengene på skrå mens de er varme - hvis ikke har du et problem :)


Dette bildet har jeg henta fra 2008-årgangen, kan ikke se at jeg tok noen bilder i fjor. Det blir ikke jul uten disse kakene, det er helt sikkert. Småkaker er et must!

4 kommentarer:

AM sa...

Åh, ja disse prøvde jeg meg jo på i fjor og det var kanskje de beste julekakene jeg har smakt. Er jo generelt ikke såå begeistret for søte kaker. Disse må jeg lage igjen i år!

Mari sa...

De er driiiitgode! Det er ingen hemmelighet at jeg er veldig glad i kaker, og kanskje småkaker til jul spesielt. Som sagt, det blir virkelig ikke jul uten brune pinner :)

Frk. S sa...

Yeah! Brune pinner-oppskriften! Yummy, gjett om det skal bakes! Tusen takk snille Mari

Mari sa...

Det skulle da bare mangle, Shekira! Det må litt elting til for at deigen skal henge sammen, men hold ut - kakene blir superdupergode.

Lykke til, og fortell hvordan det gikk!