søndag, mai 30, 2010

Helg er fint

Denne helga har inneholdt flere øl enn på ganske lenge - inntatt samtidig som planlegging av New York-tur. Tror det blir en aldeles strålende tur! Lørdagen ødela de store, stygge, mørke skyene planene, men det blei jammen ikke så ille allikevel. Var innom Yoghurt heaven, og det var så bra som så mange har blogget om i det siste. Det er jo noe sjarmerende ved å lage sin egen is! Jordbær og karamell blei det, i tillegg til frukt og hvit sjokolade - pluss krønsji kjeks. Nam! Ingen overraskelse at resten av lørdagen også handla om mat kanskje :)

Det blei nemlig tid til å lage to av de tre rettene vi hadde planlagt (orka ikke desserten når vi kom så langt). Først blei det

Bruchetta! Baguette som blei grilla og dynka med hvitløk, så tomater (både friske og soltørka) pluss basilikum i olje. Det blei supergodt.

Etterpå blei det en veldig spennende kombinasjon som vi tilfeldig fant på nettet.

Andebryst! K. kjøpte et par i Sverige forrige sommer som vi aldri har fått brukt. Dette kom vi plutselig på, og begynte googlinga etter bra oppskrifter. Den vi fant anbefales virkelig. Andebrystet blei ikke tørt (hurra), og til hadde vi mos av søtpotet og nypotet kokt sammen med vaniljestang. Her fikk vi dessuten bruk for vår nyeste anskaffelse - en stavmikser med mange fænsi funksjoner. Supert. I tillegg hadde vi rødløkkompott, der vi smelta sukker (ved for høy varme, og vi holdt på å bli drept - sånn cirka) og hadde i smør og balsamico før rødløken. Det fikk godgjøre seg ei stund, og blei veldig godt. Alle disse smakene funka så bra sammen, og sammen med en god flaske vin blei det ordentlig luksus her på lørdagskvelden :) så suste vi avgårde til nesten-naboen for å kikke på mgp der. Jeg satsa "pengene" mine på Aserbajdjan, og vant dermed sjokolade - ingen hadde noen som kom høyere opp altså.

I dag har det vel stort sett ikke skjedd noe som helst verdt å nevne, bortsett fra at vi har laget hjemmelaget pizzasaus for første gang. Fatter ikke hvordan alt her handler om mat, plutselig? ;)

2 kommentarer:

Frk. S sa...

Mat er da slettes ikke et dårlig tema. Spesielt når vi får så fine bilder til. Kjenner jeg blir sulten her!
Vanskelig å lage bruchetta? Har hatt planer om å teste det ut lenge, men ikke kommet så langt. Fin sommermat, så takk for inspirasjonen!

Mari sa...

Jeg er glad i mat, og siden jeg av og til ikke kan snakke om hva jeg gjør sånn til daglig får jeg heller snakke om mat:)

Bildene er tatt med iphonen, skal prøve å skjerpe meg slik at det blir enda bedre bilder.

Bruchetta er ikke vanskelig i det hele tatt. Vi brukte baguetter, men alt brød-aktig er mulig å bruke. Vi grilla det, og bare delte en hvitløk og smørte brødet inn med. Blanda cherrytomater og soltørka tomater og basilikum med olje og litt krydder. Er henta fra boka "Mat på 15 minutter" så da skjønner du at det tar kort tid :) Nam!